Onderhoud

Onderhoud van uw sieraden

Aspyre Collection gebruikt verschillende materialen. Het onderhoud verschilt per materiaal. Het is aan te raden jouw aanschaf te bewaren buiten bereik van vocht of andere agressieve middelen. Als je de armband langere tijd niet gaat gebruiken, raden wij aan deze op te bergen in een luchtdichte zak. Denk aan het milieu en kies een zak die je later kunt hergebruiken.

Vergeet niet dat al deze natuurlijke materialen gaan leven met de tijd. Ze oxideren, vervagen, verkleuren, en vertellen daarmee hun verhaal.

Hieronder vind je onderhoudstips per materiaal. Twijfel je over onderhoud van je armband? Neem alstublieft contact met ons op, zodat wij je op de juiste wijze kunnen helpen.

Edelstenen

Het is ontzettend belangrijk om geen chemische substanties te gebruiken bij het schoonmaken van edelstenen. Vergeet ook niet een doekje te gebruiken dat geen krassen kan veroorzaken. Je maakt ze schoon door met een pluis-vrije, vochtige doek zachtjes te boenen. Pas op voor stootschade en krassen, en berg je unieke armband op in het bijgeleverde zakje.

Sterling zilver 925

Alle Sterling zilver 925 is van nature gevoelig voor aanslag. Deze natuurlijke proces komt voort uit de chemische reactie door contact tussen het zilver, zuurstof en vocht. Deze aanslag kun je verwijderen door uw zilver schoon te maken door het te polijsten en schoon te wrijven met een zachte doek. Wij raden je wel aan om de zilveren onderdelen van jouw handgemaakte armband schoon te maken met een doekje van een gerenommeerd merk, zoals Connoisseurs. Net als goud is zilver gevoelig voor chloor. Zilver schoonmaken bij een juwelier is een goede optie. Het beste berg je jouw sieraad op in een luchtdichte zak. Denk aan het milieu en kies een zak die je later kunt hergebruiken.

Leer

Aan leer hoef je weinig onderhoud te plegen. Wel is het ten strengste aan te raden je armband af te doen tijdens het douchen of zwemmen. Water is namelijk funest voor het leer. Het leer gaat met verloop van jaren leven door natuurlijk slijtage.